Makers

Rogier Timmermans

 

Rogier Timmermans (1977) is documentairemaker en director of photography. Na een studie audiovisuele media aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht werkte hij onder meer voor VPRO’s Waskracht. Eerder maakte hij de documentaire De Vijfde Bruid  over de bijzondere relatie van zijn tante Petra met kunstschilder Anton Heyboer. Als d.o.p. werkte hij aan tal van documentaires, waaronder Het Chimpansee Complex (Marc Schmidt), Het Beste Voor Kees (Monique Nolte), Achter de Toren (Astrid Bussink) Justice For Sale (Ilse en Femke van Velzen) en Bademeisters (Judith de Leeuw).

 

www.rogiertimmermans.com

Roderik Schaepman

 

Roderik is oprichter van The R&D Department. Een sociaal en creatief communicatiebureau dat onderzoekt, bedenkt en produceert. Voor aardige organisaties of voor thema’s die zij zelf belangrijk vinden. Als het maar een positieve bijdrage levert aan de maatschappij.

 

Met Mirjam Herben maakte hij eerder de documentaire ‘Van de straat’ waarin zij een jaar lang vier Amsterdamse daklozen en hun begeleiders volgden.

 

Daarnaast is Roderik initiatiefnemer en directeur van Stichting De Buurtcamping. Door met elkaar campings in stadsparken op te bouwen en activiteiten te organiseren leren buurtbewoners elkaar beter kennen en krijgen gezinnen die daar normaal het geld niet voor hebben toch een ontspannen vakantie.

 

www.rddept.nl
www.debuurtcamping.nl

Basalt Film

 

Basalt Film produceert sociaal relevante documentaires en documentaire projecten van hoge artistieke kwaliteit voor bioscoop en publieke omroep. Het bedrijf is in 2011 opgericht door Simone van den Broek, die een grote ervaring heeft zowel als regisseur als producer van documentaires. Basalt Film onderscheidt zich door een grote persoonlijke betrokkenheid bij zowel de ontwikkeling als de begeleiding van de regisseurs en een ambitie om op maat gemaakte distributiestrategieën te ontwikkelen voor ieder project.

 

Films o.a. De Regels van Matthijs van Marc Schmidt, Rauwer van Anneloek Sollart

 

www.basaltfilm.nl

Crew

Regie & camera

Rogier Timmermans

Geluid

Carla van der Meijs, Timo Hegtermans & Lodewijk Tossaint

Montage

Jelle Redeker & Jos Driessen

Audionabewerking & muziek

Jeroen Goeijers

Kleurcorrectie & titeling

Laurent Fluttert

Script editing

Floor de Haas

Naar een idee van

Roderik Schaepman

Transcriptie

Roos van Tongerloo

Uitvoerend producent

Marty de Jong & Eline van Wees

Producer NCRV

Yolande van der Blij

Eindredactie NCRV

Jelle Peter de Ruiter

Producent

Simone van den Broek

Met speciale dank aan

IJcke, Daan en Merijn

 

Met dank aan

Selma, Jonas, Freya, Tessa, Nine, Ise, Bibe, Renet, Judit, Katja Schoondergang, Renet Ponsen, Eefje Vaghi, Guido Vermeulen, Robbert-Jan Vos, Mark Weistra, Gerke Terpstra, Lentis, Samen Sterk zonder Stigma, Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen, Vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen en Kenniscentrum Phrenos


VER VAN DAAN is geproduceerd door Basalt Film in samenwerking met NCRV
Deze film kwam tot stand met steun van CoBO en NCRV